Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τσικνοπέμπτη στον "Μαγικό Αυλό"!

Μασκαρέματα, πολύς χορός, τραγούδι και παιχνίδια για όλα τα Αραχνάκια μας, τον Μίκυ και τη Μίνι, τους κλόουν και τα γατάκια μας!!
































































και του χρόνου!

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αποκριάτικη γιορτή!

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην αποκριάτικη γιορτή μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, στις 18.00μμ στο Κτήμα Καλαθάκη (2ο χλμ Ηρακλείου - Μαλάδων, Τηλ. 2810-264264)
για χορό, παιχνίδι και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους!
...μην ξεχάσετε να μεταμφιεστείτε και ελάτε να γλεντήσουμε!!


Το μενού αναλυτικά:

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σχέδιο εργασίας: "Το σώμα μου"






Το Νηπιαγωγείο μας συναντά τον λύκο (και όχι μόνο) στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

 Ολοκληρώνοντας τις εκπαιδευτικές επισκέψεις του "Μαγικού Αυλού" στο Μ.Φ.Ι. τα παιδιά του Νηπιαγωγείου συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα Ο λύκος των παραμυθιών και της φύσης,  αφού είχε προηγηθεί το προπαρασκευαστικό στάδιο που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας.
Στο διαδραστικό αυτό πρόγραμμα του Μ.Φ.Ι. τα παιδιά έμαθαν με βιωματικό τρόπο για τη σημασία της διατήρησης των απειλούμενων ειδών στο φυσικό περιβάλλον μέσα από την πραγματική εικόνα του "παρεξηγημένου" λύκου (για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ)
Στο τέλος είχαν  επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στον «Εγκέλαδο», την πλατφόρμα προσομοίωσης σεισμών.






Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΛΙΑ-ο κότινος των αρχαίων αθλητών και μια δραματοποίηση



διάφορες δραστηριότητες




Περιβαλλοντική αγωγή: κομποστοποίηση

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής αγωγής στο Νηπιαγωγείο μιλήσαμε και για τη διαδικασία της κομποστοποίησης. Τα παιδιά αποφάσισαν να ανακυκλώσουν τα οργανικά υπολείμματα της φρουτοσαλάτας τους στον κήπο του "Μαγικού Αυλού" για να παράξουν λίπασμα για τα λουλούδια μας!


Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Φυσικές Επιστήμες/Περιβαλλοντική Εκπαίδευση : Πειράματα με τον αέρα

Φύσα αεράκι, φύσα με..
μπουρμπουλήθρες:βάλαμε τον αέρα στο νερό!-"ο αέρας έχει βάρος, δύναμη και πιάνει χώρο": παιχνίδι με μπαλόνι και νερομπογιές
η δύναμη του αέρα-προς τα πού φυσάει ο άνεμος?

"ο αέρας υπάρχει παρόλο που δεν τον βλέπουμε"-πείραμα με κερί

"μαζεύουμε" τον αέρα σε διάφανη σακούλα και παρατηρούμε...ή αλλιώς: "Ανεμομαζώματα"

"Ο κύκλος του νερού"-Πειράματα

Σε συνέχεια του σχεδίου εργασίας "Ο κύκλος του νερού" τα παιδιά, με βιωματικό τρόπο και μέσω πειραμάτων, έρχονται σε επαφή με τις ιδιότητες του νερού και με τις έννοιες εξάτμιση, υδρατμοί, πάγος,(τήξη-πήξη)...