Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το Νηπιαγωγείο και το προ-προνήπιο στον Ιππικό Ομιλο!

Το Νηπιαγωγείο μας και το τμήμα των προ-προνηπίων επισκέφτηκαν σήμερα τον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου, ξεναγήθηκαν στους χώρους φιλοξενίας των αλόγων, γνώρισαν από κοντά και με βιωματικό τρόπο και άλλα οικόσιτα ζώα και έμαθαν για τη χρησιμότητά τους στον άνθρωπο και τα χαρακτηριστικά του κάθε ζώου. Έπειτα έγιναν και τα ίδια τα παιδιά ιππείς και έκαναν βόλτα πάνω στα αλογάκια, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των ειδικών και των δασκάλων τους. Η ιππασία και η επαφή με τα άλογα ήταν μια εμπειρία που γέμισε ενθουσιασμό και χαρά όλα τα παιδιά!

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα προγράμματα που παρακολούθησαν τα παιδιά τα βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα το φυσικό περιβάλλον και την σημασία που έχει η προστασία του, η διατήρηση της πανίδας και της χλωρίδας και η άρρηκτη σχέση και αλληλεξάρτηση των ειδών στη φύση.
 Πιο συγκεκριμένα:
 Το Τμήμα των  προ-προνηπίων (κ.Γεωργίας) αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείο, παρακολούθησε το οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αρκούδα και Φώκια εκπέμπουν σήμα κινδύνου" 
  Ενώ το τμήμα της κ. Κατερίνας παρακολούθησε το πρόγραμμα "Το παραμύθι του Ερευνότοπου"

 Στο τέλος, οι μικροί μας μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στον «Εγκέλαδο» την πλατφόρμα προσομοίωσης σεισμών και να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού.


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση θεατρικών δρώμενων Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του εορτασμού των «100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα», την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στις 7.00 μ.μ., στην Πύλη Βηθλεέμ.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π/θμιας Εκπ/σης
Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου
Πρόγραμμα
   -- 7.00: «Η Κρήτη έχει ιστορία» από τους μαθητές του 52ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου
-   9.00: «Κρήτη: Η πορεία προς την Ένωση» από τους μαθητές του 2ου Δημ. Σχ. Αρχανών

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα ημερίδας

ΠΡΟΓΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και ο
 Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής - Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου Ηρακλείου

Ανακοινώνουν τη διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας
με θέμα:
Πρέπει να

ΗΜΕΡΙΔΑ