Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Mr. Magic!!

Ο μάγος-ταχυδακτυλουργός Mr.Magic επισκέφτηκε το σχολείο μας και με τα μαγικά του κόλπα και την ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών κυριολεκτικά μας ...μάγεψε!!

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

χελιδονίσματα!

Στον "Μαγικό Αυλό" υποδεχόμαστε την άνοιξη με ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες τόσο στον χώρο της τάξης όσο και στην αυλή και στον κήπο μας όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε από κοντά την αναγέννηση της φύσης.
Στα πλαίσια της μουσικοκινητικής αγωγής και της μουσικής προπαιδείας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την μουσικοπαιδαγωγό μας Λία Μπαμπαλετάκη, τα παιδιά θέλησαν να υποδεχτούν την άνοιξη τραγουδώντας τα "χελιδονίσματα", γνωστά και ως κάλαντα της άνοιξης. Έμαθαν να συνοδεύουν το τραγούδι ρυθμικά με κρουστά όργανα, έμαθαν να ακούν, να αφουγκράζονται, να νοιώθουν την μουσική και τον ρυθμό, να εκφράζονται μέσα από αυτή, και τέλος θέλησαν να μοιραστούν αυτή τη χαρά και με τα μικρότερα παιδιά του παιδικού σταθμού...
 Τα προνήπια λένε τα "κάλαντα της άνοιξης" στα μικρότερα παιδάκια
 Το Νηπιαγωγείο μας τραγουδάει τα χελιδονίσματα στις άλλες τάξεις

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Στον Ιππικό Ομιλο (φωτογραφίες)

Τα προνήπιά μας και το τμήμα της κ. Γεωργίας επισκέφτηκαν τον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους φιλοξενίας των αλόγων, ήρθαν σε επαφή και με άλλα οικόσιτα ζωάκια και έμαθαν με βιωματικό τρόπο (επαφή και συμμετοχή στο τάισμα και τη φροντίδα τους) για τη χρησιμότητά τους στον άνθρωπο και τα

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Θαλασσόκοσμος

Μεταβρεφικό τμήμα
 Στην επίσκεψη μας στον "Θαλασσόκοσμο" είδαμε από κοντά τα ψάρια και άλλα ζωάκια της Μεσογείου και "βυθιστήκαμε" κι εμείς στον μαγικό θαλάσσιο κόσμο τους...
Προ-προνήπια

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα προγράμματα που παρακολούθησαν τα παιδιά τα βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα το φυσικό περιβάλλον και την σημασία που έχει η προστασία του, η διατήρηση της πανίδας και της χλωρίδας και η άρρηκτη σχέση και αλληλεξάρτηση των ειδών στη φύση.
 Πιο συγκεκριμένα:
 

Το Νηπιαγωγείο μας παρακολούθησε το οργανωμένο θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
"Ο λύκος των παραμυθιών και της φύσης"  διάρκειας εξήντα λεπτών που υλοποιηθηκε από ειδικευμένη επιστήμονα.
Το Τμήμα των προνηπίων ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείο και παρακολούθησε το οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αρκούδα και Φώκια εκπέμπουν σήμα κινδύνου"
Στο τέλος, οι μικροί μας μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στον «Εγκέλαδο» την πλατφόρμα προσομοίωσης σεισμών και να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού.